Emilie


Bark 409
Tons Br.Emilie på bedding efter haveri.
Barkskibet Emilie blev bygget i Nordby i 1893 hos Søren Abrahamsen. Den blev leveret il Rederiaktieselskaber Wmilie og målet 409 tons br. Det var i 15 år hjemmehørende på Fanø, og i de 15 år kom det ud for mange besværlighede. I februar 1899 på en rejse fra Amsterdam løb skibet ind i storm og en mand blev dræbt af nedfaldende rigning. Skibet ankom 138 dage senere til Soemalate efter en rejse med storm på storm, død, og sygdom.

I 1903 og 1904 foretog skibet ligeldes en række besværlige og dramatiske rejser.I 1903 måtte to mand af besætningen sættes i land med Malara.

Rejsen fortsatte og kaptajnen blev alvorlig syg, senere blev styrmanden ligeledes syg og døde. I oktober 1904 blev skibet sat i karantæne på grund af sygdommen Beri-Beri, og i December sprang skibet læk.

På sin sidste rejse i 1908 fra Cuba til Le Havre måtte skibet ligge underdrejet i en orkan og besætningen måtte kappe rigningen. Ved hjælp af en nødrig nående man New York d. 31. august. Skaderne var så store at skibet blev kondemneret og solgt for 950 dollars og blev til slut anvendte som lægter.

De overlevne asf besætningen efter ankomsten til Punta Delgada